Jenica Dragan

Personalitate a vieții social-culturale românești, conferențiarul universitar doctor Jenică Drăgan, trecut de curând la cele veșnice, a fost cadru didactic cu vocație al Facultății de Științe Juridice și Științe Administrative a Universității Spiru Haret, șef al disciplinei Criminalistică, după ce o lungă perioadă a coordonat activitatea disciplinei Drept Comercial Internațional. Întreaga viață și-a dedicat-o binelui, științei și frumosului.

Absolvent – ca șef de promoție – al Școlii Militare de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne și al Facultății de Drept din cadrul Universității București, a avut preocupări multiple în domeniul slujirii aproapelui și legii, deținând importante funcții în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. După plecarea din această instituție, prin pensionare, a intrat în Baroul București, devenind un neostoit și talentat avocat.

Rezultatul modului responsabil în care și-a desfășurat activitatea didactică și măsura priceperii sale au fost întotdeauna răsplătite din plin de aprecierea colegilor și a celor pe care i-a îndrumat. A fost un cadru didactic iubit de studenții și masteranzii săi. A publicat numeroase volume, studii și cercetări stiințifice care au dat măsura priceperii sale profesionale. Iată doar cîteva titluri: Introducere în Dreptul Comerțului Internațional, Totul despre droguri, Drogurile în viața românilor, Dicționar de droguri, Dicționar enciclopedic de droguri, Zei, eroi și personaje din Mitologia drogului, Dreptul comerțului internațional, Criminalistică – Manual de instrucție judiciară ș.a.

Concomitent, talentul său literar l-a consacrat ca poet, fiind primit în rândurile Uniunii Scriitorilor din România. Sensibilitatea sa poetică a fost probată în numeroasele volume publicate de-a lungul timpului, printre care: Efectul de fluture, Povara umbrei, Poeme întârziate, Alchimia virgulei, Poemele hoțului de tăceri, Rondou pentru flaut și neant, Poeme dintr-un desfrunzit sărut și Mnemopetice.

Pios omagiu pentru remarcabilul Om de cultură și știință JENICĂ DRĂGAN!

Dumnezeu Sa-L Odihnească În Pace!